Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
5. marca 2023, 11:25
Čas čítania 0:45

Odborníčka na liečbu alkoholizmu si sadla za volant opitá. Policajti neverili vlastným očiam, keď videli, koľko nafúkala

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žena šoférovala opitá aj napriek tomu, že veľmi dobre poznala riziká.

Psychiatrička,  ktorá sa špecializuje na liečbu alkoholizmu a toxikománie, si sadla za volant opitá. Počas policajne kontroly sa vodička podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,6 promile alkoholu, informuje o tom portál noviny.sk.

„Išlo o osobu, ktorá zároveň vykonáva znaleckú činnosť. Je uvedená v zozname, ktorý vedie ministerstvo spravodlivosti,“ povedal pre televíziu JOJ Marek Šenkár, sudca Okresného súdu v Žiline. 

Po policajnej kontrole bola vodička obmedzená na osobnej slobode a zároveň jej bol zadržaný vodičský preukaz. Po vytriezvení ju čakalo obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Odborníčka na liečbu alkoholizmu následne prejavila ľútosť a k spáchaniu trestného činu sa priznala.

Vodičke pôvodne hrozilo odňatie slobody až na jeden rok, ale trestným rozkazom nakoniec dostala podmienku. Podľa slov Šenkára bol vodičke uložený trest odňatia slobody na čas štyroch mesiacov s podmienečným odkladom jeho výkonu na skúšobnú lehotu 12 mesiacov, ako aj zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlo po dobu 36 mesiacov.

5. mája 2024, 9:30 Čas čítania 7:41 V Papuči som sa rozprával so štamgastmi o Lacovi Meliškovi: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu (Reportáž) V Papuči som sa rozprával so štamgastmi o Lacovi Meliškovi: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu (Reportáž)

Pod vplyvom alkoholu stihla vodička ešte pred zastavením policajnou hliadkou spôsobiť aj majetkovú škodu tým, že ťukla do dvoch áut. „Bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci,“ povedala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Domov
Zdieľať
Diskusia