Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. februára 2023, 19:32
Čas čítania 0:54

VIDEO: Na pláž v Japonsku vyplavilo záhadnú 1,5-metrovú guľu zo železa. Nikto nevie, odkiaľ sa vzala a čo je zač

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Úrady stále netušia, odkiaľ objekt pochádza ani na čo slúži.

Na pláž v Japonsku vyplavilo záhadnú železnú guľu s priemerom asi 1,5 metra. Na internete okamžite začali kolovať špekulácie, že môže ísť o mínu či mimozemské UFO, ale japonské úrady medzitým verejnosť upokojujú, aby zbytočne nekonšpirovala. Oblasť, kde guľu vyplavilo, polícia uzatvorila a povolala expertov na výbušniny, píše The Guardian.

13. februára 2023, 13:33 Čas čítania 2:31 „Nevylučujeme ani mimozemské vplyvy.“ USA riešia, čo sú záhadné lietajúce objekty, ktoré zostrelili nad svojím územím „Nevylučujeme ani mimozemské vplyvy.“ USA riešia, čo sú záhadné lietajúce objekty, ktoré zostrelili nad svojím územím

Úrady vraj stále nevedia, odkiaľ sa guľa vzala, a tak mnohí ľudia na internete špekulujú o jej pôvode. Podľa niektorých ide o artefakt, ktorý vyzerá ako z populárnej manga série Dragon Ball, iní zase tvrdia, že ide o UFO, ktoré spadlo z neba. 

Podľa mnohých ľudí však môže ísť o špionážne zariadenie. Japonské úrady pritom v posledných dňoch potvrdili, že majú silné podozrenie, že nad japonským územím spozorovali niekoľko čínskych špionážnych balónov, no akékoľvek spojenie prípadnej čínskej špionážnej aktivity s vyplaveným predmetom vláda nepotvrdila ani nekomentovala.

Muž, ktorý na pláži pravidelne beháva, však nerozumie, prečo sa nájdenému predmetu náhle začalo venovať toľko pozornosti, keďže tam leží už nejaký ten čas. „Je tam mesiac,“ povedal pre japonskú verejnoprávnu televíziu. „Snažil som sa to potlačiť, ale ani sa to nepohlo,“ uzavrel bežec.

Domov
Zdieľať
Diskusia