Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
22. februára 2023, 18:50
Čas čítania 0:35

Lotyšsko uplietlo bič na opitých vodičov. Zhabe im autá a rovno ich pošle na Ukrajinu, aby armáde pomohli v boji s Ruskom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pôvodne tieto autá štát posielal do dražby.

V Lotyšsku chcú zhabané autá opitých šoférov posielať ukrajinskej armáde. Tento návrh predložil lotyšský premiér Krisjanis Karin s podporou ministerstva financií. S myšlienkou pôvodne prišlo lotyšské sociálne hnutie Twitter konvojs/NGO Agendum, píše portál Motor1

Hnutie už Ukrajine poslalo viac ako 1 000 áut. „Teraz už trpia nedostatočným počtom áut na to, aby mohli vo svojich dobrých skutkoch pokračovať rovnakou rýchlosťou,“ povedal hovorca ministerstva financií. „Preto veríme, že zhabané autá opitých vodičov by túto skvelú iniciatívu doplnili,“ skonštatoval zástupca rezortu.

V Lotyšsku štát môže vodičovi zhabať auto v prípade, že hladina alkoholu v krvi presiahne 1,5 promile. Pôvodne tieto autá úrady posielali do dražby, no podľa nového návrhu ich budú bezplatne posielať Ukrajine. 

Od začiatku invázie na Ukrajinu darovali lotyšské charitatívne organizácie Ukrajine peniaze, zásoby či nákladné a úžitkové vozidlá. Osobné autá, ktoré Lotyšsko v prípade schválenia návrhu daruje Ukrajine, budú upravené na to, aby mohli slúžiť na vojenské účely.

Domov
Zdieľať
Diskusia