Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. februára 2023, 15:55
Čas čítania 0:29

Prezidentka Čaputová sa dnes stretla s americkým prezidentom Bidenom. Vysvetlila, o čom prezidenti diskutovali

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na stretnutí lídri rozoberali bezpečnosť východného krídla NATO aj podporu Ukrajiny.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa dnes vo Varšave stretla s lídrami krajín tzv. Bukureštskej deviatky (B9) a americkým prezidentom Joeom Bidenom.

„Predmetom našich diskusií bude úvaha o tom, akým spôsobom posilniť bezpečnosť východného krídla, to znamená ako posilniť bezpečnosť aj SR, určite budeme hovoriť o výdavkoch na obranu, o podpore Ukrajiny,“ načrtla Čaputová pred stretnutím.

Stretnutie s prezidentmi krajín na východnej hranici Severoatlantickej aliancie a USA sa koná symbolicky v čase prvého výročia vypuknutia vojny na Ukrajine. Zároveň sa odohrá krátko po Bidenovej návšteve Ukrajiny. 


Ako pripomenula prezidentka, s lídrami B9 sa stretli vo Varšave v podobnom čase aj pred rokom, dva dni po začiatku vojny. „Bol to silný moment šoku z vypuknutia vojny, ale aj uvedomenia jednoty a odhodlania pomáhať Ukrajine,“ skonštatovala.

biden čaputovabiden čaputová
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia