Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
22. februára 2023, 7:56
Čas čítania 0:41

Muž z východného Slovenska okradol ľudí o desiatky tisíc eur. Sľúbil im bazény, ktoré nikdy nepostavil, ale dodnes sa vyhovára

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podnikateľ je obvinený z prečinu sprenevery, neoprávneného podnikania a zo zločinu podvodu.

Muž z východného Slovenska ľuďom sľúbil bazény. Zálohy prevzal, no prácu nikdy nedokončil a peniaze nevrátil. Zmluvy uzatváral v okolí Košíc, Prešova, ale aj v Piešťanoch a Galante. Od zákazníkov si ako zálohu pýtal približne od 700 do 13-tisíc eur. Celkovo ľudí okradol o vyše 88-tisíc eur, píše Korzár. 

Polícia voči podnikateľovi vzniesla pre prečin podvodu niekoľko obvinení. Miroslava napokon obvinili aj z prečinu sprenevery, neoprávneného podnikania a zo zločinu podvodu. Počet obvinení sa nakoniec vyšplhal až na 17. 

Problém bol údajne na strane dodávateľov

Muž v trestnej činnosti napriek viacerým obvineniam naďalej pokračoval. Svoj úmysel okradnúť zákazníkov však poprel a peniaze chce poškodeným vrátiť. Problém podľa neho vznikol na strane dodávateľov. Tí tvrdia, že si u nich Miroslav spomínaný tovar nikdy neobjednal. Naopak, za staršie objednávky im stále dlhuje peniaze. 

Z obavy pre pokračovanie v páchaní trestnej činnosti prokuratúra podala súdu návrh na väzobné stíhanie. Podnikateľ proti návrhu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd. V prípade, že obvinenému súd vinu uzná, hrozí mu 10 rokov za mrežami s povinnosťou vrátenia peňazí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia