Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
19. februára 2023 o 14:24
Čas čítania 0:34

Zuzana Čaputová nie je najdôveryhodnejším slovenským politikom. Dôvera Matoviča klesla pod 10 %

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O prieskum sa postarala agentúra FOCUS.

TV Markíza v relácii Na telo zverejnila prieskum agentúry FOCUS. Nechala si v ňom vypracovať aktuálnu dôveryhodnosť politických lídrov a troch najvyšších ústavných činiteľov. Prvé miesto s najvyššou dôveryhodnosťou má Peter Pellegrini.

Ako dôveryhodného ho označilo 42 % opýtaných občanov, zatiaľ čo prezidentku za dôveryhodnú považuje 39 % respondentov. Pri poslednom prieskume agentúry FOCUS mala prezidentka o percento viac a Pellegrini o percento menej.

Na treťom mieste s 33 % nasleduje predseda Smeru-SD Robert Fico a prvú päticu uzatvárajú predseda Sme Rodina Boris Kollár s 27 % a líder Republiky Milan Uhrík s 26 %. Najnižšiu dôveru z politických lídrov má šéf OĽaNO Igor Matovič.

Podporu mu z respondentov vyjadrilo len 8 %. Viac ľudí verí aj Krisztiánovi Forróvi (Aliancia – Szövetség) či Marianovi Kotlebovi (ĽSNS). Tí majú 11 % a 12 %. Prieskum pre reláciu Na telo vypracovala agentúra FOCUS medzi 1. až 8. februárom 2023 na vzorke 1 017 respondentov.

Politika
Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia