Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
17. februára 2023, 20:12
Čas čítania 0:42

Slovenku obvinenú z terorizmu vzali do väzby. Mohla by utiecť a ďalej páchať trestnú činnosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensko obvinenú tento týždeň dopravil vládny špeciál z Iraku. Žena je obvinená z obzvlášť závažného zločinu založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny.

Ženu obvinenú z terorizmu vzali do väzby. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, o sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd SR, informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.


Na Slovensko R. D. tento týždeň dopravil vládny špeciál z Iraku. Žena je obvinená z obzvlášť závažného zločinu založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny. „Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu sčasti vyhovel návrhu prokurátora a rozhodol o jej vzatí do väzby,“ spresnila hovorkyňa.


Dôvodom väzby je obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti. „Sudca neakceptoval návrh prokurátora na kolúznu väzbu obvinenej. Sudca nenariadil nad obvinenou dohľad probačného a mediačného úradníka a neprijal ani písomný sľub obvinenej,“ ozrejmila.


Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Prokurátor podal sťažnosť proti neakceptácii kolúznej väzby. „Obvinená sa zatiaľ nevyjadrila, plynie jej zákonná lehota troch pracovných dní. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR,“ dodala Kudjáková.

Slovenka obvinená z terorizmu
Zdroj: Pohotovostný pátrací tím


K preprave obvinenej Slovenky došlo na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Podľa slov jej právnika všetky obvinenia z terorizmu odmieta. Argumentuje, že ako slušná moslimka iba nasledovala manžela.

Domov
Zdieľať
Diskusia