Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
15. februára 2023, 19:33
Čas čítania 0:34

Dušan Dědeček narazil do ľudí na Zochovej v rýchlosti 110 km/h, tvrdia experti. Vyšetrovanie je na konci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia robila nedávno rekonštrukciu nehody, počas ktorej si ujasňovali fakty.

Vyšetrovanie autonehody na Zochovej ulici v Bratislave sa blíži ku koncu. Zo záverov vyplýva, že väzobne stíhaný Dušan Dědeček vychádzal z podchodu v rýchlosti 140 kilometrov za hodinu a na zastávku vletel rýchlosťou až 110 kilometrov za hodinu, vyjadril sa pre tvnoviny.sk prokurátor Juraj Chylo.

„Vo veci prebiehajú záverečné úkony vyšetrovania s tým, aby bolo možné vyšetrovanie ukončiť,“ informoval prokurátor.

Polícia vypočula viac ako 40 svedkov a nedávno sa spolu s hasičmi a so znaleckými expertmi vrátila na miesto činu, aby celú nehodu zrekonštruovali a potvrdili si fakty. 

Dušan Dědeček zapríčinil nehodu, pri ktorej prišlo o život päť mladých ľudí a ďalších vážne zranil. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu všeobecného ohrozenia. Pri tejto kvalifikácii skutku mu hrozí 20 až 25 rokov alebo doživotie, ak mu prokurátor dokáže pred súdom úmysel. Pred nehodou počas celého dňa popíjal.

V januári 2023 Dědeček požiadal o prepustenie, ale neuspel. 

Domov
Zdieľať
Diskusia