Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
9. februára 2023, 15:55
Čas čítania 0:31

Špekulant zo Skalice povyberal od Slovákov viac ako 300-tisíc eur za robotu a potom zmizol. Nahovoril ich na zasklievanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Svojich zákazníkov obral o tisíce. Za obzvlášť závažný zločin podvodu mu hrozí väzenie až na 15 rokov.

Podvodník z okresu Skalica premysleným spôsobom okradol minimálne 132 ľudí, keď im ponúkal zasklievanie balkónov v bytovkách. Skaličan ponúkal svoje služby prevažne dôchodcom, od ktorých si vypýtal zálohu, no následne sa už neukázal.

„Obvinený muž z okresu Skalica mal pred potenciálnymi klientmi vystupovať ako konateľ firmy zaoberajúcej sa najmä zasklievaním balkónov, terás a montážou prístreškov. Od svojich zákazníkov mal po spísaní zmluvy o dielo požadovať zálohu vo výške približne polovice z celkovej dohodnutej sumy. Tá bola údajne potrebná na počiatočné náklady spojené s dodávkou a montážou materiálu,“ píše polícia.

Namiesto zaskleného balkóna tak ľudia prišli o tisíce eur zo svojich úspor. Dohromady od svojich obetí vylákal viac ako 300-tisíc eur, ktoré si privlastnil, a žiadnu prácu ani tovar nikdy nedodal. Za obzvlášť závažný zločin podvodu mu teraz hrozí väzenie až na 15 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia