Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová TASR
9. februára 2023, 11:12
Čas čítania 0:43

František Imrecze musí za podplácanie kolegov na finančnej správe zaplatiť 202-tisíc eur, rozhodol súd. Dostal podmienku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dostal tri roky odňatia slobody s podmienečným odkladom na päť rokov a povinnosť zaplatiť 202-tisíc eur.

Bývalého šéfa finančnej správy Františeka Imreczeho dnes Špecializovaný trestný súd v Pezinku uznal vinným v prípade úplatkov v kauze Mýtnik. 

Súd ho odsúdil na 3 roky odňatia slobody s podmienečným odkladom na 5 rokov a povinnosť zaplatiť 202-tisíc eur. Rozhodnutie je právoplatné a Imrecze ho podľa vlastných slov prijal a podrobí sa mu.

Imrecze sa navyše nesmie stretávať s exkolegami, ktorí boli v kauze korupcie zapletení. S prokurátorom uzatvoril dohodu o vine a treste, ktorej súd na návrh prokurátora vyhovel.

Sudkyňa Pamela Záleská však mala k uzatvorenej dohode viacero výhrad. Imreczemu udelila šesťročný zákaz činnosti vo verejnej správe a raz ročne sa musí v skúšobnej lehote zúčastniť na hlavnom pojednávaní alebo verejnom zasadnutí. Nariadený má aj probačný a mediačný dohľad.

Zapletený je vo viacerých prípadoch

Imrecze vystupuje ako spolupracujúci obvinený vo viacerých prípadoch. Schválená dohoda sa týka kauzy mediálne známej ako Mýtnik. Vinný je z opakovaného zločinu prijímania úplatku formou organizátorstva.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Po tom, ako v roku 2018 rezignoval na post šéfa finančnej správy, údajne požiadal podnikateľa Michala S. o odmenu pre vybraných zamestnancov finančnej správy za podporu implementácie projektov od spoločnosti Allexis.

Domov
Zdieľať
Diskusia