Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
8. februára 2023 o 10:44
Čas čítania 0:48

Remišová chce vyhodiť vlastného tajomníka. Iba si chce privlastniť moje výsledky z ministerstva, odkazuje Hargaš v statuse

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ján Hargaš končí po osemnástich mesiacoch vo funkcii štátneho tajomníka pre informatizáciu.

Dočasne poverená ministerka investícií a vicepremiérka Veronika Remišová chce dnes odvolať svojho tajomníka Jána Hargaša. Ten vo funkcii pôsobil viac ako osemnásť mesiacov, no teraz pri svojom odchode Remišovú otvorene kritizuje.

Ján Hargaš spoluzakladal združenie Slovensko.Digital, ktoré dlhodobo bojuje za transparentnosť a zvýšenie efektivity vynakladania verejných zdrojov v štátnej správe. Vo funkcii MIRRI sa napríklad podieľal na modernizácii portálu Slovensko.sk.

Remišová si podľa neho chce pripísať cudzie výsledky

Tajomník Veroniky Remišovej pri odchode zverejnil status, v ktorom opisuje krok ministerky ako snahu o naháňanie politických úspechov. V statuse Hargaš vymenoval svoje doterajšie aktivity na ministerstve a spomenul všetko, čo sa mu s tímom podarilo.

„Poviem to preto celkom otvorene: nemôžem sa zbaviť pocitu, že nemalou motiváciou kroku p. Remišovej je snaha priamejšie si tieto výsledky pred nadchádzajúcimi voľbami pripísať. A to je pre mňa veľkým sklamaním,“ uviedol na sociálnej sieti.

Chýbajúca bezpečnostná previerka

Veronika Remišová pre portál Aktuality.sk uviedla, že Hargaš nemá bezpečnostnú previerku podľa stupňa riadenia, ktorú rezort vyžaduje, a tak na pozícii tajomníka podľa nej nemôže pokračovať. Hargaš na ministerstve rieši okrem iného aj kybernetickú bezpečnosť.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Hargašovo doterajšie pôsobenie vo funkcii tajomníka, ktoré trvalo viac ako rok a pol, Remišová podľa vyjadrenia nevníma. O odvolaní tajomníka dnes bude rozhodovať vláda.

Ján Hargaš.
Ján Hargaš. Zdroj: FB/Ján Hargaš
Domov
Zdieľať
Diskusia