Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
8. februára 2023, 9:12
Čas čítania 0:30

Slováci uviazli na túre s ročným bábätkom, lebo v Tatrách ignorovali uzáveru. Vyčerpaného otca museli zachraňovať na saniach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Záchrannú akciu sa príslušníkom HZS podarilo ukončiť až po polnoci.

Horskí záchranári pomáhali v utorok 7. februára večer dvojici slovenských turistov, ktorá uviazla na letnom chodníku tatranskej magistrály medzi Štrbským a Popradským plesom aj s malým dieťaťom.

Informovala o tom Horská záchranná služba s tým, že turisti nerešpektovali riadne označenú závoru v teréne a pokračovali ďalej aj napriek oznamu o lavínovej hrozbe.

Rodičia s jednoročným bábätkom

„Trojicu tvorila matka s jednoročným bábätkom a muž s váhou približne 150 kilogramov, ktorý sa najviac prebáral v hlbokom snehu a vyčerpal všetky svoje sily,“ uvádzajú záchranári.

Horskí záchranári sa k uviaznutým priblížili na lyžiach a snežnom skútri. Matka s dieťaťom pokračovala v sprievode záchranárov HZS na Popradské pleso.

Vyčerpaného muža horskí záchranári naložili na sane a pomocou snežného skútra bol následne transportovaný na rovnakú chatu. „Záchranná akcia bola ukončená o polnoci,“ uzavreli.

Záchranná akcia pod Popradským plesom.
Záchranná akcia pod Popradským plesom. Zdroj: FB/Horská záchranná služba
Domov
Zdieľať
Diskusia