Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
8. februára 2023, 21:37
Čas čítania 0:39

Na hladine Tichého oceánu plávali 3 tony kokaínu. Na čiernom trhu by mal podľa polície závratnú hodnotu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ide o jeden z najväčších nálezov nelegálnych drog v dejinách Nového Zélandu.

Novozélandská polícia objavila v Tichom oceáne rekordné množstvo 3,2 tony kokaínu v hodnote takmer 300 miliónov eur. Ide o jeden z najväčších nálezov nelegálnych drog v dejinách tejto ostrovnej krajiny, informoval šéf tamojšej polície Andrew Coster.

„Zadržané množstvo kokaínu by vystačilo na zásobovanie záujemcov na Novom Zélande počas 30 rokov alebo v susednej Austrálii po dobu jedného roka,“ dodal.

Kokaín v 81 balíkoch bol do mora vyhodený z lode alebo lietadla zrejme severovýchodne od Nového Zélandu na mieste, kam si poň mali prísť priekupníci loďou.

Balíčky so štvorlístkom

Zásielka bola zviazaná sieťovinou, na ktorej boli pripevnené žlté plaváky. Jednotlivé balíčky mali nálepku so symbolom štvorlístka. V súvislosti s nálezom zatiaľ nikoho nezatkli.

„Ukazuje to, že ani v tejto časti sveta nie sme chránení pred organizovaným pašovaním drog vo veľkom rozsahu,“ povedal hovorca colnej správy.

V marci 2022 bola na Novom Zélande zadržaná zásielka 700 kilogramov kokaínu, ktorá sa našla na lodi kotviacej v prístavnom meste Tauranga. Nejde tak o prvý prípad zadržania ilegálnych látok v tamojších vodách.

Balíčky kokaínu s netradičným označením.
Balíčky kokaínu s netradičným označením. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia