Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
3. februára 2023, 18:13
Čas čítania 1:48

FOTO: Snehová kalamita trápi celé Slovensko. Cestujte, len ak je to nevyhnutné, zatvárajú mnohé priechody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najhoršie je na tom Žilinský kraj, avšak zlú situáciu na cestách hlásia vo viacerých regiónoch.

Na väčšine územia Slovenska dnes bojujú cestári s nepriaznivým počasím. Policajti spoločne s Ministerstvom vnútra SR vydali odporúčanie cestovať len v nevyhnutných prípadoch.

Na Orave, Liptove, Kysuciach a hornom Považí vyhlásili pre sneženie kalamitu. To komplikuje dopravu aj na ďalších cestných úsekoch na Slovensku. Obmedzenia, najmä pre kamióny, platia už na viacerých horských priechodoch.

Najhoršie je na tom Žilinský kraj

Krízový štáb mesta Žilina vyhlásil v dôsledku snehovej kalamity mimoriadnu situáciu. Platí na celom území mesta od piatka 17.00 h. Kalamitu pre sneženie vyhlásili cestári okrem Žilinského kraja aj pod Tatrami. V úseku Žilina – Martin – Ružomberok hlásia niekoľkohodinové kolóny.

„V stojatých kolónach nezabúdajte na uličku záchrany a neobiehajte,“ pripomína Zelená vlna RTVS.

Okresný úrad v Čadci vyhlásil v piatok mimoriadnu situáciu v súvislosti so snehovou kalamitou na území väčšiny obcí okresu. Za Žilinou smerom na Čadcu eviduje zdržanie viac ako dve hodiny. Na trase zo Žiliny po Vrútky si postoja vodiči 1,5 hodiny, na trase Žilina – Terchová asi 50 minút.

Na úseku Tisovec – Muráň havarovalo viacero vozidiel, na vrchole horského priechodu skončil zároveň posýpač v priekope.

V súvislosti s intenzívnym snežením boli do piatka do 16.00 h vyhlásené mimoriadne situácie v 27 obciach a mestách v Žilinskom kraji. Ide o 25 obcí a dve mestá v okresoch Liptovský Mikuláš, Tvrdošín, Dolný Kubín a Námestovo.

Verejná doprava v Žiline.Zapadnuté auto v Šuji pri Rajeckej Lesnej.Aktuálna dopravná situácia na cestách na dopravnom ťahu Motyčky na Donovaly.Zapadnuté auto počas sneženia v Starých Horách pri Banskej Bystrici 3. februára 2023.
Zobraziť galériu
(5)

V okrese Liptovský Mikuláš sa to týka obcí Liptovský Ondrej, Liptovská Kokava, Žiar a Veterná Poruba a mesta Liptovský Mikuláš.

V okrese Tvrdošín platí mimoriadna situácia v obciach Habovka, Oravský Biely Potok, Zuberec, Suchá Hora, Hladovka, Liesek, Čimhová a v meste Trstená. V okrese Dolný Kubín ide o obce Pucov a Pribiš.

19. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:51 Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš

V okrese Námestovo to sú Oravská Lesná, Oravské Veselé, Beňadovo, Novoť, Zákamenné, Oravská Jasenica, Breza, Lokca, Bobrov, Krušetnica, Rabčice a Mútne.

Obmedzenia pre nákladné vozidlá

Pre nákladné vozidla nad desať metrov dĺžky uzatvorili horské priechody Donovaly, Príslop, Šturec, Kremnické Bane a cestu II/ 531 medzi Muráňom a Červenou skalou. Cesty tretej triedy medzi Štrbou a Šuňavou a v Lučivnej sú pre silný vietor a tvorbu závejov uzatvorené.

Pre nákladnú dopravu je aktuálne uzatvorený aj Dobšinský kopec. Dôvodom je nepriaznivá poveternostná situácia, informujú košickí policajti.

Problémy hlásia aj v Ružomberku

Krízový štáb mesta Ružomberok vyhlásil v piatok podvečer pre husté sneženie mimoriadnu situáciu. Platí na celom území mesta a mestských častí a potrvá do odvolania. Technické služby pracujú od popoludnia v treťom stupni pohotovosti a na zimnú údržbu nasadili všetku dostupnú techniku a ľudí, ktorí sú k dispozícii.

Zelená vlna RTVS informuje, že pre nepriaznivé počasie je úplne neprejazdný úsek z Kraľovian do Martina. V smere na Ružomberok vodiči zatiaľ prejdú. Rátať treba s rozsiahlymi kolónami. Obojsmerne neprejazdná je podľa vodičov aj cesta zo Žiliny popod Strečno do Vrútok. Medzi Žilinou a Čadcou je zdržanie viac ako 90 minút.

Domov
Zdieľať
Diskusia