Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
31. januára 2023, 17:23
Čas čítania 0:36

AKTUÁLNE: Parlament schválil predčasné voľby. Slovensko už pozná oficiálny dátum, kedy sa uskutočnia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky odsúhlasili skrátenie volebného obdobia a nový termín predčasných volieb.

Parlament počas svojej mimoriadnej schôdze schválil návrh na prijatie uznesenia o skrátení volebného obdobia. V praxi to znamená, že obyvatelia Slovenska budú voliť v predčasných voľbách, ktoré sa uskutočnia 30. septembra 2023.

Za návrh hlasovalo 92 poslancov. Schválenie uznesenia o skrátení volebného obdobia vyžadovalo minimálne 90 hlasov.

Aj keď poslanci mali v parlamente o predčasných voľbách rokovať od utorkového rána, poslanci napokon schôdzu zablokovali pre návrh Anny Záborskej na obmedzenie interrupcií, a tak predseda NR SR Boris Kollár zvolal mimoriadnu schôdzu vo večerných hodinách.

Bývalá vládna štvorkoalícia sa vopred dohodla na termíne 30. september, zatiaľ čo opozícia na čele s Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim trvala na oveľa skoršom termíne. Fico chcel voľby už v máji a Pellegrini koncom júna.

Aj keď Richard Sulík z SaS komunikoval s Pellegrinim a pripustil, že je ochotný zahlasovať za skorší termín, nakoniec na pondelkovej tlačovej konferencii oznámil, že podporí pôvodnú dohodu so septembrovým termínom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia