Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. januára 2023, 10:45
Čas čítania 0:37

Ukrajina teraz musí na Rusov zaútočiť oveľa rýchlejšie, burcuje Zelenskyj. Moskve nechce dovoliť preťahovať vojnu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prezident tiež povedal, že je dôležitá neustála kontrola zo strany západných partnerov.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom najnovšom prejave povedal, že Rusko sa snaží spomaliť vojnu. Ukrajina by podľa neho mala zrýchliť svoj postup na fronte a čo najskôr by potrebovala dodávky nových zbraní, píše Ukrajinská pravda.

„Robíme všetko pre to, aby náš tlak prevážil útočné schopnosti okupantov. Je veľmi dôležité zachovať dynamiku podpory obrany zo strany našich partnerov. Rýchlosť dodávok bola a bude jedným z kľúčových faktorov v tejto vojne. Rusko dúfa, že bude preťahovať vojnu a vyčerpá tým naše sily. Čas musí byť našou zbraňou. Musíme urýchliť udalosti, urýchliť dodávky a otvoriť nové potrebné zbrojné možností pre Ukrajinu,“ povedal Zelenskyj.

Zelenskyj poznamenal, že situácia na fronte je veľmi ťažká. „Bachmut, Vuhledar a ďalšie oblasti v Doneckej oblasti sú pod neustálym ruským útokom. Sú tu neustále pokusy o prelomenie našej obrany,“ povedal.

Prezident zopakoval, že Ukrajina zlepšila svoje vzťahy s USA, Nemeckom, Poľskom, Kanadou, Belgickom, Nórskom, Talianskom a ďalšími krajinami, a tak vyhliadky do budúcnosti momentálne vyzerajú optimisticky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia