Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. januára 2023, 12:21
Čas čítania 0:36

Naivný Humenčan uveril podvodníkovi, že kráľovsky zarobil na bitcoine. Z banky mu vzápätí zmizli tisíce našetrených eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník od muža vylákal prihlasovacie údaje k bankovému účtu a obral ho o tisíce eur.

Polícia vyšetruje podvod s kryptomenou bitcoin, na ktorý sa dal nachytať muž z Humenného. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku a pre prečin podvodu. 


Muža telefonicky kontaktoval neznámy páchateľ, ktorý od neho pod zámienkou vyplatenia našetrených finančných prostriedkov vo forme bitcoinov vylákal prihlasovacie údaje k jeho bankovému účtu.

Humenčan prišiel o 5 000 eur

„Netrvalo dlho a bez jeho vedomia a súhlasu bola z jeho účtu vykonaná banková transakcia – platobný príkaz na úhradu vo výške 5 000 eur na cudzí účet. V ten istý deň bola opäť bez jeho vedomia a súhlasu uskutočnená ďalšia banková transakcia – platba kartou vo výške 1 350 eur v prospech neznámeho subjektu vo Vilniuse v Litve,“ uviedol Džobanik.


Polícia preto momentálne upozorňuje ľudí, aby neposkytovali cudzím ľuďom údaje o svojom bankovom účte ani o svojich bankomatových kartách. Ak ľudia nerobili žiadne investície v bitcoinoch, nemajú mať z tejto kryptomeny akékoľvek výnosy.

bitcoin
Zdroj: Getty Images/Yuriko Nakao
Domov
Zdieľať
Diskusia