Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. januára 2023, 8:38
Čas čítania 0:57

Kontroverzný Donald Trump sa vracia na Instagram aj Facebook. Vysvetlili, čím si exprezident zaslúžil druhú šancu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Trumpovi účty na oboch platformách pozastavili pred vyše dvoma rokmi.

Americká spoločnosť Meta oznámila, že obnoví osobné účty exprezidenta USA Donalda Trumpa na Facebooku a Instagrame. Trumpovi účty na oboch platformách pozastavili pred vyše dvoma rokmi. Stalo sa tak deň po útoku jeho stúpencov na sídlo amerického Kongresu zo 6. januára 2021.


„V priebehu nasledujúcich týždňov obnovíme účty Donalda Trumpa na Facebooku a Instagrame,“ vyhlásil v stredu prezident Meta Platforms pre globálne záležitosti Nick Clegg. Obnovenie účtov však bude spojené s novými bezpečnostnými mechanizmami, ktoré by mali zaistiť, že bývalý šéf Bieleho domu nebude opätovne porušovať platné pravidlá. 


„V prípade, že Trump opäť zverejní obsah porušujúci pravidlá, bude tento obsah odstránený a jeho účty budú pozastavené na jeden mesiac až dva roky, v závislosti od závažnosti priestupku,“ upresnil Clegg.


Aktivisti monitorujúci nenávistné prejavy na internete označili rozhodnutie Meta Platforms za katastrofu. Obnovením Trumpových účtov Meta podľa nich vysiela signál, že je možné porušovať pravidlá bez trvalých následkov.

Donald Trump
Zdroj: TASR/AP

Trump pozastavenie označil za nespravodlivosť

Donald Trump na stredajšie oznámenie Mety reagoval vyhlásením, v ktorom ostro odsúdil skutočnosť, že ho pred vyše dvoma rokmi „vykázali“ z Facebooku aj Instagramu. Podľa neho by sa už takáto „nespravodlivosť“ nemala nikdy opakovať.


„FACEBOOK – ktorého hodnota klesla o miliardy dolárov odvtedy, čo odstránil zo svojich platforiem mňa, vášho obľúbeného prezidenta – práve oznámil, že obnovuje môj účet. Takáto vec (zrušenie účtov) by sa už nikdy viac nemala stať úradujúcemu prezidentovi ani nikomu inému...“ napísal Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social, ktorú si založil v októbri roku 2021.

Domov
Zdieľať
Diskusia