Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
25. januára 2023, 16:54
Čas čítania 0:45

V Jasnej dnes 19-ročný lyžiar spadol tak tvrdo, že si poranil vnútorné orgány, rebrá aj hlavu. Vždy noste prilbu, varuje HZS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

HZS vyzýva lyžiarov najmä na nosenie prilby.

V horskom stredisku Jasná dnes bojoval o život 19-ročný mladík. Na mieste po jeho páde zasahovala Horská záchranná služba, ktorej zamestnanci chlapca s poranením hlavy, rebier a vnútorných orgánov zafixovali a vrtuľníkom previezli do nemocnice.

Tento týždeň ide už o tretiu vážnu lyžiarsku nehodu, pri ktorej zasahoval vrtuľník. Len v utorok utrpel na Dedovke vážne zranenie chrbtice v driekovej a krížovej oblasti 22-ročný lyžiar. Podľa HZS zišiel mimo značenej zjazdovej trate. Záchranári ho vyšetrili, poskytli mu neodkladné zdravotné ošetrenie a zafixovali ho vo vákuovom matraci.

 

Nepreceňujte vlastné schopnosti, upozorňuje HZS

V nedeľu zasahovali záchranári po páde len 15-ročného chlapca na lyžiarskej trati v lokalite Vrátna – Paseky. Chlapca s poranením hlavy previezli do žilinskej nemocnice.

HZS upozorňuje návštevníkov lyžiarskych stredísk, aby nepreceňovali vlastné schopnosti. Záchranári podotýkajú, že jazda na lyžiach či snowboarde je technicky náročná a vyžaduje si dobre zvládnutú techniku.

28. februára 2024, 11:21 Čas čítania 1:44 Praktický sprievodca výberom zjazdových lyží: ako si vybrať tie pravé Praktický sprievodca výberom zjazdových lyží: ako si vybrať tie pravé

„Každý používa trať na vlastné riziko a musí zvážiť svoje schopnosti, a to aj s ohľadom na stav trate, počasie a počet lyžiarov na svahu. Samostatným pravidlom je nosenie prilby. Rovnako ako v cestnej premávke, aj na lyžiarskych tratiach sa musíme správať podľa určitých pravidiel, známych ako biely kódex,“ varuje HZS.

Domov
Zdieľať
Diskusia