Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. januára 2023, 13:14
Čas čítania 0:33

Pápež František sa rázne postavil na stranu LGBTI+ ľudí. Homosexualita nie je zločin, pripomína svetu, ale aj biskupom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hlava cirkvi v novom rozhovore vyjadrila jasnú podporu LGBTI+ ľuďom.

Pápež František kritizoval zákony kriminalizujúce homosexualitu ako „nespravodlivé“ a povedal, že Boh miluje všetky svoje deti také, aké sú. Vyzval tiež katolíckych biskupov, ktorí tieto zákony podporujú, aby privítali LGBTQ ľudí v cirkvi.

Pápež František pripustil, že katolícki biskupi v niektorých častiach sveta podporujú zákony, ktoré kriminalizujú homosexualitu alebo diskriminujú komunitu LGBTQ ľudí.

„Títo biskupi musia prejsť procesom konverzie (premeny),“ povedal František. Dodal, že by mali poskytovať láskyplnosť a útechu, pretože Boh ju dáva každému z nás.

Pápež vyzval všetkých k tolerancii

Pápež v utorok v dlhom rozhovore s AP vo svojej rezidencii vo Vatikáne povedal, že treba rozlišovať medzi zločinom a hriechom, pokiaľ ide o homosexualitu.

„Byť homosexuálom nie je zločin,“ uviedol a dodal: „Áno, je to hriech. Dobre, ale v prvom rade rozlišujme medzi hriechom a zločinom,“ vysvetľoval. „Je to tiež hriech nedostatku lásky k blížnemu, jeden k druhému,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia