Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. januára 2023, 7:50
Čas čítania 0:45

Košický notár okradol klientov o milióny eur. Vymyslel si bizarnú výhovorku s únosom a výkupným

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Notár po prepustení z väzby bez stopy zmizol.

Košický notár tvrdil, že ho uniesli, no išlo zrejme iba o výhovorku. Od klientov najprv vylákal peniaze v celkovej výške niekoľkých miliónov eur, nedávno jedného z nich okradol o ďalších až 150-tisíc eur, píšu TV Noviny.

Notár sa pred dvomi rokmi stratil, keď sa po pár dňoch objavil, tvrdil, že ho uniesli a vyhrážali sa, že ublížia jeho rodine. Podľa vlastných slov sa vykúpil za 4 milióny eur, polícia však zistila, že notár klame a peniaze zrejme sám ukradol a z úschovy ich prevádzal na svoj účet.

Notár s podvodmi neprestal, celkovo je obžalovaný z 13 skutkov sprenevery. Hlavné pojednávanie zatiaľ neotvorili, keďže sa mu údajný páchateľ vyhýba. V minulosti bol vo väzbe, neskôr ho však prepustili a odvtedy ho niet. 

Pre televíziu Markíza poslal aj oficiálne vyjadrenie, v ktorom sa odvoláva na prezumpciu neviny: „Keďže som do dnešného dňa nebol plne zbavený mlčanlivosti v týchto trestných veciach, ako aj z dôvodu interných predpisov notárskej komory, nemôžem sa slobodne a riadne k veci vyjadriť. Súčasne Vás žiadam o nezasahovanie do rozhodovacej činnosti orgánov činných v trestnom konaní a súdov zverejňovaním neoverených a skreslených informácií a vyvolávaním verejnej diskusie založenej na nepravdách.“

Domov
Zdieľať
Diskusia