Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
22. januára 2023, 0:10
Čas čítania 0:28

Aktualizované: Referendum je neplatné. Zúčastnilo sa na ňom len 27,25 percenta voličov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Účasť bola predpokladane nízka.

Aktualizácia 9:34 – Štátna volebná komisia potvrdila neplatnosť sobotného (21. 1.) referenda o zmene Ústavy SR. Zúčastnilo sa na ňom 27,25 percenta voličov. Na platnosť referenda je potrebná viac ako 50-percentná účasť.

Na referende sa zúčastnilo takmer 1,2 milióna občanov. Na otázku, či súhlasia občania s možnosťou skrátenia volebného obdobia referendom, sa vyjadrila väčšina ľudí pozitívne. Tí, ktorí boli proti, referendum z veľkej časti podľa výsledkov odignorovali, aby bolo neplatné. Deviate referendum v histórii samostatnej Slovenskej republiky inicioval Smer-SD s ďalšími opozičnými stranami.

Predpoklad nízkej účasti na referende bol zjavný už z prieskumov a predbežných výsledkov počas dňa. Krátko pred 16. hodinou v Trnave a bratislavskej Petržalke hlasovalo približne 10 % oprávnených voličov. Obdobné výsledky hlásili aj v iných častiach Slovenska.

Domov
Zdieľať
Diskusia