Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
22. januára 2023, 7:42
Čas čítania 0:27

Farmár chcel vzdať úctu Messimu. Obraz jeho tváre vysadil na kukuričnom poli

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kapitán víťazného tímu z Kataru si vyslúžil svojskú poctu.

Argentínsky farmár Maximiliano Spinazze zasial do kukuričného poľa tvár futbalistu Lionela Messiho, píše CNN. Išlo o poctu voči hviezdnemu športovcovi, ktorý spoločne so svojím tímom zvíťazil na nedávnych majstrovstvách v Katare.

Tvár Messiho sa nachádza v argentínskej provincii Córdoba v Los Condores. Obraz vznikol vďaka špeciálnemu algoritmu. Ten vypočítal, na ktorých miestach treba plodiny umiestniť vo väčšom počte pri sebe, aby vznikol určitý tvar. Za kreatívnym vynálezom stojí inžinier Carlos Faricelli, ktorý ho sprístupnil všetkým farmárom.

Argentína sa v decembri minulého roku stala majstrom sveta len trikrát v histórii. Počas víťazného zápasu zdolali hráči na čele s kapitánom Lionelom Messim svojho oponenta Francúzsko 4 : 2. Naposledy boli majstrami v roku 1986 a predtým v roku 1978.

Domov
Zdieľať
Diskusia