Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
20. januára 2023, 13:31
Čas čítania 1:11

VIDEO: Nahnevaný Žilinka odmietol odpovedať na otázky, pustil sa do novinára a potom odkráčal. Vraj všetko potrebné odznelo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Maroš Žilinka tvrdí, že všetko potrebné o oslobodení poslanca Martina Borguľu odznelo a otázky nie sú potrebné.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka dnes po vyhlásení o zrušení obvinenia pre poslanca Martina Borguľu odmietol odpovedať na otázky novinárov. Odôvodnil to tým, že už odznelo všetko potrebné. „Dopĺňať odôvodnenie rozhodnutia tak, ako som ho povedal – veľmi podrobne, nad rámec písomného odôvodnenia –, to nerobí ani súd a ani prokuratúra,“ oznámil Žilinka.

Novinárom povedal, že sa nikdy nebál odpovedať na ich otázky. Aj napriek takémuto vyhláseniu sa však nebol ochotný vyjadriť k akýmkoľvek pripomienkam zo strany médií. Žilinku po tlačovej konferencii natočil novinár TV Markíza Adel Ghannam, s ktorým sa dostal do konfliktu. 

„Formát dnešného stretnutia bol jasne daný,“ dodal generálny prokurátor pri svojom odchode.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa adel_fresh (@adel_fresh)

Žilinku kritizujú Heger aj Kolíková

Strana SaS považuje použitie paragrafu 363 pre poslanca Národnej rady SR Martina Borguľu za ďalšie politické rozhodnutie generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Zrušenie obvinenia pre poslanca Borguľu je jasným dôkazom, prečo sa Sme rodina tak vehementne bránila zrušiť paragraf 363. Navyše bola to práve Sme rodina, ktorá Žilinku navrhla do funkcie generálneho prokurátora,“ uviedol poslanec NR SR za SaS Alojz Baránik.


Generálny prokurátor podľa neho nekoná slobodne a je v konflikte záujmov. „Stavia sa na úroveň sudcov a zasahuje do ich domény. Namiesto toho, aby súd rozhodol o vine alebo nevine poslanca, Žilinka opäť nebezpečne a neakceptovateľne zasiahol do spravodlivého procesu,“ vyhlásil Baránik s tým, že aj z toho dôvodu je správne paragraf 363 zrušiť.


Hnutie Sme rodina na rozhodnutie Žilinku reagovalo, že rozhodnutia Generálnej prokuratúry SR tak ako v minulosti ani dnes komentovať nebude.


Bývalá ministerka spravodlivosti a poslankyňa parlamentu Mária Kolíková vyhlásila, že prokuratúra musí byť vystavená zodpovednosti a verejnej kontrole. 

Na rozhodnutie generálnej prokuratúry už stihol zareagovať aj dočasne poverený premiér Eduard Heger na sociálnej sieti.

„Zvolenie Žilinku za generálneho prokurátora bola najväčšia chyba tejto koalície,“ napísal.

Domov
Zdieľať
Diskusia