Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. januára 2023, 10:51
Čas čítania 0:54

Paranoidný Kremeľ sa obáva útoku Západu, na strechách vládnych budov v Moskve nainštalovali obranné systémy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Údajne ide o reakciu na dnešné stretnutie západných predstaviteľov rezortov obrany na nemeckej leteckej základni Ramstein.

Na strechách niekoľkých budov v centre Moskvy rozmiestnili raketové systémy určené na obranu pred vzdušnými hrozbami – lietadlami a prilietajúcimi raketami, informoval v piatok britský denník The Guardian. Podľa neho to naznačuje, že Kremeľ sa pripravuje na možný, aj keď málo pravdepodobný útok na ruské hlavné mesto.

Na fotografiách zverejnených na sociálnych sieťach vo štvrtok vidno, že na streche osemposchodovej budovy na nábreží rieky Moskva bol nainštalovaný raketový systém Pancir. Danú budovu využíva ministerstvo obrany, spresnil The Guardian.

Obavy Ruska

Ruskí vojenskí predstavitelia inštaláciu raketových systémov bezprostredne nepotvrdili. Viaceré ruské médiá však v posledných týždňoch informovali aj o rozmiestnení raketových systémov dlhého doletu S-400 v Moskve.

Raketové systémy krátkeho až stredného dosahu sa používajú na obranu proti lietadlám, vrtuľníkom a riadeným strelám. Ruská armáda uviedla, že by sa mohli použiť aj proti menším cieľom, ako sú vojenské a komerčné drony, ktoré sa objavili aj na bojiskách Ukrajiny, kde Rusko vlani vo februári rozpútalo vojnu.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Zábery z inštalácie raketových systémov v Moskve zverejnili deň pred schôdzou predstaviteľov rezortov obrany západných krajín. Tá sa koná dnes na leteckej základni Ramstein v Nemecku.

Ruskí predstavitelia pred stretnutím v Ramsteine vydali varovania, ktorými sa pokúsili odradiť členov aliancie NATO od poskytnutia modernejších zbraní tvrdením, že by mohli potenciálne vyvolať jadrový konflikt.

Domov
Zdieľať
Diskusia