Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. januára 2023, 8:13
Čas čítania 0:48

Minister Káčer pobúril maďarských diplomatov kontroverzným vyjadrením. Nech sa radšej stará o vlastnú krajinu, odkázali mu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Maďarské ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo Káčera, aby sa o ich krajine vyjadroval s úctou.

Predstaviteľ maďarského ministerstva zahraničných vecí Tamás Menczer vo štvrtok na Facebooku vyzval slovenského ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera, aby o Maďaroch hovoril s úctou. Štátny tajomník maďarskej diplomacie zodpovedný za bilaterálne vzťahy tak reagoval na Káčerova kritické slová o Maďarsku.

„Podľa mojich vnútorných kritérií Maďarsko nie je demokraciou západného typu. Ja to takto vnímam a je mi to veľmi ľúto, ale je jediná krajina Európskej únie, ktorá nie je plnohodnotnou demokraciou západného typu. A nie je to len môj názor, je v tom väčšinový súhlas Európskeho parlamentu a Európskej komisie a aj kolegovia, s ktorými diskutujem, to vnímajú rovnako,“ vyhlásil v pondelok Káčer v rozhovore pre Aktuality.sk.

Šéf slovenskej diplomacie pritom pravidelne kritizuje maďarského premiéra a jeho vládu.

„Musíme pripomenúť, že Viktora Orbána maďarský ľud zvolil s rekordnou podporou už štvrtýkrát za sebou,“ zdôraznil Menczer s poznámkou, že rozhodnutie Maďarov si musí ctiť každý, rovnako tak aj slovenský minister zahraničných vecí. Orbán je podľa maďarského štátneho tajomníka zástancom mieru a je proti sankciám.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Maďari ho poverili aj súčasným zvládaním krízy po migrácii a koronavíruse. Toto je tá stabilita, čo pre Slovensko nie je úplne charakteristické. Minister Káčer by možno urobil lepšie, keby sa zaoberal vlastnou krajinou, ktorá je neustále vo vládnej kríze,“ uzavrel Menczer.

Domov
Zdieľať
Diskusia