Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. januára 2023, 13:58
Čas čítania 1:06

Prezident Zelenskyj spochybňuje, či Putin ešte žije. Výstupy z Kremľa sú podľa neho vytvorené umelo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na Putinových nedávnych televíznych vystúpeniach bolo podľa odborníkov umelo pridané pozadie. Na margo týchto televíznych prejavov Zelenskyj konštatoval, že si nie je celkom istý, či vôbec ide o Putina.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok v rozhovore s účastníkmi ekonomického fóra v Davose povedal, že nerozumie tomu, kto teraz v Kremli rozhoduje, a uvažoval, či prezident Vladimir Putin ešte vôbec žije.


Ukrajinský líder komentoval Putinove nedávne televízne vystúpenia, na ktorých bolo podľa odborníkov umelo pridané pozadie. Taký bol podľa Zelenského napríklad aj Putinov príhovor s novoročným vinšom, keď za ním stála skupina vojakov ruskej armády.

Vladimir Putin
Zdroj: TASR/AP

Na základe analýzy týchto záberov sa špecialisti, na ktorých sa Zelenskyj odvoláva, domnievajú, že boli vyrobené technikou farebného kľúčovania, keď sa fotografický alebo filmový obraz skladá z dvoch obrazových vrstiev. Zelenskyj na margo týchto televíznych prejavov konštatoval, že si nie je celkom istý, či vôbec ide o Putina.


„Nie je mi jasné, či žije. Neviem, kto v Rusku rozhoduje, aký okruh ľudí. Keď sa povie mierové rozhovory, tak nie celkom rozumiem s kým. Rusko musí niekoho (na rokovania) nájsť a potom niečo ponúknuť,“ vyhlásil ukrajinský prezident.


Zelenskyj vo videu s účastníkmi ukrajinských raňajok v Davose zároveň povedal, že Putin sa zapíše do dejín „ako muž, ktorý vykopal obrovskú priepasť medzi národmi Ruska a Ukrajiny“. Medzičasom na Zelenského slová o Putinovi reagoval aj Kremeľ, uviedla BBC.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v rámci svojej reakcie vyhlásil: „Je jasné, že Rusko aj Putin sú veľkým problémom pre dnešnú Ukrajinu a pre Zelenského... a že čisto psychologicky by bol Zelenskyj najradšej, keby neexistovalo ani Rusko, ani Putin.“


Peskov však následne k téme rokovaní zdôraznil, že čím skôr „ukrajinský režim prejaví pripravenosť brať do úvahy požiadavky Ruska, tým skôr sa všetko skončí. A tým skôr ľudia na Ukrajine začnú s obnovou po tragédii, ktorú vyvolal kyjevský režim“. Peskov si pritom myslí, že ich požiadavky budú tak či tak dosiahnuté.

Domov
Zdieľať
Diskusia