Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
18. januára 2023 o 15:57
Čas čítania 1:01

Heger má možný termín predčasných volieb. Sulík ich chce v septembri, Kollár a Čaputová oveľa skôr

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predseda strany Richard Sulík to oznámil na poslednej tlačovke strany SaS. Boris Kollár taktiež vystúpil s oficiálnym stanoviskom strany Sme rodina.

Predseda strany SaS Richard Sulík oznámil v stredu po rokovaní s bývalými koaličnými partnermi, že sa chce dohodnúť na predčasných voľbách. Tie by sa podľa jeho slov mali uskutočniť v septembri. „Ultimátum od prezidentky berieme na vedomie. Podporíme predčasné voľby a budeme súčasťou dohody. Vieme však fungovať aj s úradníckou vládou,“ ozrejmil Sulík.

Podľa jeho slov je strana SaS pripravená na dohodu. Kľúčové bude, aby sa politické strany dohodli na termíne a obsahu predčasných volieb.

Naďalej však preferuje neskorší jesenný termín volieb. Jedným z dôvodov má byť aj poskytnutie dostatku času pre orgány činné v trestnom konaní, ktoré by podľa Sulíka mali mať priestor vyšetrovať kauzy. 

Hegerov dátum

Po rokovaní predstaviteľov bývalých koaličných strán vystúpil pred médiá dočasne poverený premiér Eduard Heger s konkrétnym termínom.

„Hovoríme o 30. septembri ako termíne predčasných volieb. Tento termín si ešte musia prediskutovať jednotlivé poslanecké kluby. Ďalšie stretnutie je naplánované na nedeľu večer,“ oznámil Heger.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Dočasne poverená vláda podľa Hegera pokračuje v práci, v implementácii pomoci ľuďom či reforiem z plánu obnovy. Za cieľ považuje doviesť krajinu do predčasných volieb a udržať zahraničnopolitické smerovanie ako doteraz.

Stanovisko Sme rodina

Boris Kollár oznámil, že jeho strana chce voľby čo najskôr. Poslanci Sme rodina však stále preferujú skorší termín predčasných volieb. 

Kollár by zároveň chcel, aby sa aspoň deväťdesiat poslancov dohodlo na zmene novely ústavy, ktorá by umožnila skrátenie funkčného volebného obdobia vlády.

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes vo svojom vyhlásení požiadala o predčasné voľby v skoršom, teda júnovom termíne. Upozornila, že dočasná vláda to nebude mať ľahké a bude pod jej drobnohľadom.

Domov
Zdieľať
Diskusia