Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
17. januára 2023, 10:55
Čas čítania 0:30

Zelenského blízky poradca rezignoval, lebo spravil „zásadnú chybu“. Arestovyč odchádza po reakcii na ruský útok v Dnepri

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Poradca ukrajinského prezidenta vyvodil osobnú zodpovednosť po reakcii na útok v Dnepri.

Poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč podal v utorok ráno demisiu do rúk Volodymyra Zelenského.

Arestovyč sa rozhodol odstúpiť po tom, čo v reakcii na ruský raketový útok v meste Dneper napísal, že bytový dom mohla zasiahnuť ruská raketa, ktorú zostrelila ukrajinská protivzdušná obrana. Túto verziu však ukrajinská armáda doteraz nepotvrdila.

Tento útok si vyžiadal najmenej 41 obetí na životoch a 25 osôb je stále nezvestných.
Arestovyč spočiatku tvrdil, že ruskú raketu Kh-22 vystrelenú na Dneper zostrelila ukrajinská protivzdušná obrana. Týchto slov sa podľa Sky News rýchlo „chytila“ ruská propaganda, ktorá sa snažila tvrdiť, že bytovku v Dnepri zasiahla raketa ukrajinskej obrany.

Zelenského poradca v príspevku na Telegrame napísal, že chce ísť príkladom, a tak po svojej zásadnej chybe rezignuje. V statuse zverejnil vlastnoručne podpísanú rezignáciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia