Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. januára 2023 o 8:57
Čas čítania 0:39

Slovenské autoškoly hlásia problém: Ceny kurzov sme oproti roku 2020 museli zdvihnúť o niekoľko stoviek eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po novom bude testovanie prebiehať elektronicky.

Autoškoly museli zvyšovať ceny kurzov. Nárast cien pohonných látok a prevádzkových nákladov podľa majiteľov znamenal, že zdražovanie bolo nutné. V roku 2020 stál kurz v autoškole v priemere 650 eur, momentálne je to takmer o 300 eur viac, píše RTVS.

„Momentálne máme cenu 940 eur, s tým, že my sme cenu kurzu postupne počas roka navyšovali vzhľadom na to, že nám rástli vstupy,“ informoval majiteľ autoškoly Vladimír Šandala. Napriek zdražovaniu necíti, že by to záujemcov o vodičský preukaz odradilo.

Meniť sa bude aj systém skúšania. Napriek tomu, že v Európe sa elektronicky skúša už viac ako 20 rokov, na Slovensku s touto formou testovania meškáme, a to aj napriek tomu, že ju máme vo vyhláške uvedenú od roku 2009.

So stúpaním ceny by však mala stúpať aj kvalita autoškôl, čo by malo zapríčiniť nižšiu nehodovosť na cestách. Podľa predsedu Slovenskej komory výcvikových zariadení autoškôl Jozefa Rohaľa je cieľom a záväzkom majiteľov autoškôl, aby sa zlepšil prístup konkrétnych prevádzkovateľov výcvikov a uchádzači si mohli vybrať čo najlepšie.

Autoškola.
Autoškola. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia