Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
16. januára 2023, 21:44
Čas čítania 0:35

Z policajta sa vykľul jeden z najväčších sexuálnych násilníkov v histórii Británie. Opakovane zneužíval minimálne 12 žien

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Väčšinu obetí stretol pomocou internetových zoznamiek.

Príslušník britskej polície David Carrick sa priznal k 24 prípadom znásilnenia. Dohromady sa priznal k 49 rôznym skutkom súvisiacim so sexuálnym napadnutím. Zaradil sa tým medzi najväčších sériových násilníkov v histórii Spojeného kráľovstva, informuje spravodajský portál BBC.

Na spoznávanie potenciálnych obetí údajne využíval internetové zoznamky medzi rokmi 2000 až 2021. Pri presviedčaní strašil ženy svojím postavením a dokázal ich zmanipulovať vďaka svojej funkcii v polícii.

Práve zotrvanie na poste policajta bolo zrejme jednou z príčin, vďaka ktorej si mohol v priebehu dvadsiatich rokov vyberať nové obete bez toho, aby niekto zakročil.

„Je nám veľmi ľúto, že mohol David zotrvať vo funkcii tak dlho, a teda ju zneužívať na to, aby si našiel ďalšie obete,“ uviedol policajný hovorca.

David Carrick
Sexuálny predátor David Carrick. Zdroj: FB/David Carrick

Dnes už bývalý policajt sa bude musieť osobne zúčastniť na vynesení rozsudku, ktoré je naplánované na dva dni už 6. februára. Za všetky spáchané trestné činy mu hrozí dlhoročné väzenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia