Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
16. januára 2023, 15:53
Čas čítania 0:31

VIDEO: Nemeckí policajti sa zasekli v blate, keď zasahovali proti klimatickým aktivistom. Ukázala sa aj Greta Thunbergová

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pôvodne chceli vyhnať klimatických aktivistov, no nakoniec sa nevedeli pohnúť z miesta.

Pri protestoch klimatických aktivistov v nemeckom Lützerathe došlo ku komickému stretnutiu policajtov s nepriaznivým terénom.

Nemecké ozbrojené zložky mali za úlohu vyhnať demonštrantov z opusteného mesta Lützerath, v ktorom prebiehal protest proti rozšíreniu uhoľnej jamy, informuje portál Business Insider.

Nechýbala ani Greta 

Tisícky klimatických aktivistov sa stretli pri protestoch, ktorých hlavným cieľom bolo zamedzenie rozširovania uhoľnej ťažby v okolí mesta Lützerath.

Podporiť ich prišla aj Greta Thunbergová, ktorá ostro kritizovala nemecké úrady. Demonštranti sa na protesty dôkladne pripravili, pretože si v oblasti postavili vlastnoručné zátarasy a prístrešky na stromoch. 

Napokon svoj boj vzdali, protest ukončili a odišli, ale demonštráciu si svet navždy zapamätá vďaka vydareným záberom s blatom. Nemecká polícia sa pred terénom tentoraz musela skloniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia