Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
16. januára 2023, 14:44
Čas čítania 0:47

VIDEO: Cestujúci naživo vysielali posledné sekundy pred tragickým pádom lietadla v Nepále. Úmrtiam predchádzal smiech a zmätok

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Roklinu, do ktorej sa lietadlo zrútilo, stále prehľadávajú.

Takto vyzerali posledné chvíle pred pádom lietadla ATR 72 aerolínie Yeti Airlines, ktoré smerovalo z nepálskej metropoly Káthmandu do mesta Pokhará, kde malo pristáť na novom letisku. Tesne pred pristátím sa však zrútilo do neďalekej rokliny rieky Seti a začalo horieť.

Nehodu si v živom vysielaní na Facebooku natáčali štyria kamaráti z Indie. Vzrušene pozorovali, ako lietadlo začalo klesať, a zjavne nevedeli, čo sa deje. „Je to naozaj sranda,“ hovorí jeden z mužov vo videu, keď sa pozerá na približujúce sa mesto. Všetci sa smejú a tešia na svoju spoločnú dovolenku, ktorú majú stráviť v známom nepálskom pohorí Annapurna, píše The Guardian.

Na palube lietadla bolo 72 ľudí, z toho 68 cestujúcich vrátane 15 cudzincov a štyroch členov posádky. Nehoda si vyžiadala prinajmenšom 68 obetí na životoch, štyria ľudia sú dosiaľ nezvestní. Príčina nehody, ktorá je v Nepále vôbec najhoršou za posledné tri desaťročia, dosiaľ nie je známa.

V krajine na pondelok vyhlásili deň štátneho smútku. Záchranári pokračujú v prehľadávaní rokliny, pričom v pondelok ráno miestneho času našli ďalšie dve telá. Podarilo sa im už vypátrať aj čierne skrinky.

Domov
Zdieľať
Diskusia