Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
TASR
16. januára 2023, 15:17
Čas čítania 0:39

Maturanti sa vytešujú, lebo im ministerstvo zľahčilo skúšku dospelosti. Dostávať budú konkrétne témy namiesto širších okruhov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ústna maturitná skúška sa bude konať v termíne od 22. mája do 9. júna.

Aliancia stredoškolákov víta zmenu v oblasti zverejňovania maturitných tém. Vďaka tejto úprave budú mať maturanti podľa prezidenta aliancie čas sústrediť sa na konkrétne témy sedem dní pred skúškou, čo dopomôže ich príprave a čiastočne obmedzí nadbytočný stres, ktorý študenti počas akademického týždňa pociťujú.


 „Podľa vyhlášky je aktuálne povinnosťou školy zverejniť sedem dní pred termínom konania ústnej časti maturitnej skúšky maturitné zadania ústnej formy internej časti maturitnej skúšky pripravené príslušnou predmetovou komisiou,“ prezident Aliancie stredoškolákov Viliam Dominik Ďuraš.

Maturita
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Maturity sa začnú už v marci

Svoje vedomosti získané počas stredoškolského štúdia si budú maturanti overovať 14. až 17. marca v rámci externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky.

Pripravený je aj náhradný termín od 3. do 5. apríla a 12. apríla. Svoje stredoškolské štúdium ukončia ústnou maturitnou skúškou, ktorej termín určia regionálne úrady školskej správy v termíne od 22. mája do 9. júna.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Aliancia dúfa, že spolupráca s ministerstvom školstva v tejto oblasti bude pokračovať naďalej. Zároveň verí, že sľúbená reforma maturít nezostane len pri tomto bode.

Domov
Zdieľať
Diskusia