Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. januára 2023, 11:09
Čas čítania 0:35

Známy poslanec znovu navrhuje úplný zákaz interrupcií. Vymyslel iba pár výnimiek, kedy by ju ženám dovolil podstúpiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V návrhu nezaradeného poslanca existuje iba pár výnimiek, ktoré sa týkajú iba zdravotného stavu či trestného činu.

Poslanec Martin Čepček 13. januára doručil do parlamentu návrh zákona na úplný zákaz interrupcií na Slovensku. V návrhu je iba pár výnimiek, kedy môže žena interrupciu podstúpiť. Väčšinou ide o extrémne prípady, kedy by napríklad tehotenstvo mohlo vážne poškodiť zdravie matky.

Umelé ukončenie tehotenstva potratom sa dovoľuje vykonať iba ak:                             a) nie je možné inak zachrániť život matky,
b) nie je možné inak zabrániť trvalému a vážnemu poškodeniu zdravia matky,             c) je nenarodenému dieťaťu jednoznačne diagnostikované ťažké poškodenie zdravia a trvanie tehotenstva nepresiahlo 24 týždňov alebo                                                          d) je tehotenstvo následkom spáchania trestného činu na matke a trvanie tehotenstva nepresahuje 12 týždňov.

Čepček rovnako navrhuje, aby žena mohla ísť na umelé prerušenie tehotenstva po znásilnení až po tom, ako bude prokurátorom potvrdené dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu na matke s možným následkom tehotenstva, ktoré sa má ukončiť. 

Na nový Čepčekov návrh upozornila mimovládna organizácia Možnosť voľby na svojich sociálnych sieťach. 

Domov
Zdieľať
Diskusia