Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
14. januára 2023, 11:14
Čas čítania 0:48

Bitcoin vystúpil nad 21-tisíc dolárov. Stalo sa tak prvýkrát za dva mesiace

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Blíži sa tak k hodnotám, v ktorých sa pohyboval pred prepadom v novembri.

Prvýkrát za dva mesiace hodnota bitcoinu, najväčšej kryptomeny na svete, prekonala 21 000 dolárov. Píše o tom denník SME

Okolo 7.30 SEČ sa bitcoin podľa špecializovanej webovej stránky CoinDesk predával za približne 20 894 dolárov, čo je o necelých 11 percent viac ako predošlý deň. Za posledných 24 hodín bitcoin vzrástol až na 21 237,15 USD. Blíži sa k hodnote, na ktorej sa pohyboval pred pádom z 10. novembra.

Okrem bitcoinu sa posilnili aj ďalšie kryptomeny. Éter, druhá najväčšia kryptomena, vzrástla asi o desať percent a rast eviduje aj cardano či dogecoin. 

Podľa spoločnosti Bloomberg naberá bitcoin na sile pre rast inflácie v USA, ktorá dosiahla vrchol a kryptomeny dosiahli dno. Kryptomenám vo štvrtok pomohol aj fakt, že právnikom sa podarilo zabezpečiť 5 miliárd dolárov patriacich skrachovanej kryptomenovej burze FTX.

Medziročný rast spotrebiteľských cien v USA sa v decembri spomalil na 6,5 ​​% zo 7,1 % v novembri. V dôsledku toho inflácia klesla už šiesty mesiac po sebe na najnižšiu úroveň od októbra 2021 podľa štvrtkovej správy ministerstva práce.

11. apríla 2022, 14:30 Čas čítania 6:43 Bitcoin by podľa Greenpeace jednoduchou zmenou kódu znížil spotrebu energie o 99 %. Odborník na kryptomeny vraví, že je to možné Bitcoin by podľa Greenpeace jednoduchou zmenou kódu znížil spotrebu energie o 99 %. Odborník na kryptomeny vraví, že je to možné

Sean Farrell, vedúci stratégie krypto aktív na Fundstrate, povedal, že „korelácia medzi pohybmi kryptomien a makroekonomickými údajmi v dohľadnom čase nezmizne vzhľadom na to, že krypto aktíva po zverejnení správy o vývoji inflácie vzrástli“.

Späť
Zdieľať
Diskusia