Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
13. januára 2023, 19:38
Čas čítania 0:37

Ukrajina chce miesta, kde vraždila ruská armáda, premeniť na turistické destinácie. Vysvetľuje, prečo tam bude vodiť zvedavcov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V blízkej budúcnosti sa cestovný ruch stane najlepším spôsobom, ako pocítiť skutočnú históriu Ukrajiny vo vojne.

Ukrajina chce viaceré miesta, v ktorých ruská armáda počas invázie napáchala hrozivé zločiny, premeniť na turistické destinácie.

Podľa predstaviteľov ukrajinskej štátnej agentúry pre turizmus je cieľom tejto premeny nielen podporiť turizmus na Ukrajine po skončení vojny, ale hlavne docieliť to, aby svet „nezabudol na utrpenie a ničenie“ zo strany Ruska, informuje španielsky server Eldebate.

Momentálne sa začali práce v mestách ako Buča alebo Irpiň, v ktorých ruské jednotky zabili stovky civilistov. V týchto mestách sa našli masové hroby, mučiarne, ale aj popravené osoby priamo na uliciach. Popri nich bude novým pamätníkom aj letisko Hostomeľ, ktoré sa po tvrdých bojoch podarilo ukrajinským vojakom oslobodiť ešte v úvode vojny.

„V blízkej budúcnosti sa cestovný ruch stane najlepším spôsobom, ako pocítiť skutočnú históriu Ukrajiny vo vojne,“ ubezpečuje šéfka štátnej agentúry pre turizmus Mariana Oleskivová. 

Šéfka ukrajinského turizmu dodala, že je potrebné „dobiť batérie a nabrať sily, aby sme mohli pokračovať v našom boji“. Vojna podľa nej našťastie nezničila turistickú infraštruktúru v krajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia