Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. januára 2023, 10:20
Čas čítania 0:41

Iba 14-ročná Slovenka hviezdi na majstrovstvách sveta v hokeji. Za dva zápasy si pripísala sedem bodov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nela Lopušanová je najproduktívnejšou hráčkou turnaja.

Iba 14-ročná Slovenka Nela Lopušanová hrá na majstrovstvách v hokeji do 18 rokov prvýkrát a od začiatku je na ľade ako doma. Mladá Žilinčanka si za prvé dva zápasy pripísala sedem bodov za päť gólov a dve asistencie.

Lopušanová, ktorá začínala v mestskom žilinskom hokejovom klube, stojí na čele rebríčka a je najproduktívnejšou hráčkou celého turnaja. Kanadskí novinári jej výkon prirovnávajú k šou, ktorú predvádzal kanadský hokejista Connor Bedard na nedávno skončených MS do 20 rokov. 

„Zabudnite na Bedarda. Je tu nový fenomén, ktorý si pýta pozornosť. Lopušanová vždy nájde spôsob, ako prekonať obranu súperiek, nastaviť svoje telo do správnej pozície a pracovať s hokejkou tak, aby predviedla elitné zakončenie. Ako 14-ročná nazbierala v dvoch zápasoch sedem bodov,“ napísal Ian Kennedy z magazínu The Hockey News o výkone Lopušanovej.

Slovenky už majú postup do štvrťfinále istý. Dnes o 12.00 h ich čaká zápas so susedným Českom.

Domov
Zdieľať
Diskusia