Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
11. januára 2023 o 8:36
Čas čítania 0:30

AKTUÁLNE: Na parížskej stanici Gare du Nord útočník pobodal niekoľko ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na mieste zasahujú záchranári aj polícia.

Na parížskej stanici Gare du Nord útočník pobodal niekoľko ľudí, na mieste zasahujú záchranné zložky. Informoval o tom minister vnútra na svojom Twitteri

„Dnes ráno na stanici Gare du Nord istá osoba zranila niekoľko ľudí. Bola rýchlo neutralizovaná. Ďakujem bezpečnostným zložkám za účinnú a odvážnu reakciu,“ napísal na Twitteri minister vnútra Gérald Darmanin.

Policajti na útok reagovali výstrelmi, ktorými útočníka poranili a následne na stanici aj zadržali. Motív útočníka nebol bezprostredne známy. Francúzsko je po sérii teroristických útokov islamistických radikálov od roku 2015 v stave zvýšenej bezpečnostnej pohotovosti.


Útok narušil prevádzku stanice a spôsobil veľké meškania vlakov v rannej dopravnej špičke, vyplýva z údajov francúzskej železničnej spoločnosti SNCF. Rušná vlaková stanica Gare du Nord slúži ako uzol pre vlaky do Londýna a severnej Európy.

Správu budeme aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia