Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
11. januára 2023, 8:49
Čas čítania 0:24

Ukrajinský vojak mal v tele nevybuchnutý granát, mohol kedykoľvek vybuchnúť. Náročnú operáciu lekár úspešne zvládol

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Granát vojakovi vyberal najskúsenejší lekár na Ukrajine.

Lekár vybral ukrajinskému vojakovi z tela nevybuchnutý odistený granát. Výbušninu odstránil jeden z najlepších ukrajinských lekárov. Operujúci bol však upozornený, že granát môže kedykoľvek vybuchnúť. Operácia bola úspešná, vojak prežil a poslali ho zotaviť sa a rehabilitovať, píše SkyNews.

Na röntgenovej snímke, ktorú zverejnila ukrajinská armáda, je údajne aktívny granát, ktorý môžeme vidieť v hrudi vojaka.
Na röntgenovej snímke, ktorú zverejnila ukrajinská armáda, je údajne aktívny granát, ktorý môžeme vidieť v hrudi vojaka. Zdroj: General Staff of the Armed Force

Chirurg Andriy Verba nemohol vojaka operovať bežne používanou technikou na zastavenie krvácania počas operácie, pretože ju sprevádzajú elektrošoky. 

Vojak mal obrovské šťastie, že takéto zranenia prežil. „Nie každé zranenie srdca je smrteľné!“ napísala v telegrame námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maliarová.

Ukrajinské ozbrojené sily bližšie informácie nepodali. Nevieme teda, kedy k tejto nezvyčajnej operácii došlo, ani to, ako sa granát dostal do tela vojaka.

Domov
Zdieľať
Diskusia