Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
9. januára 2023 o 19:19
Čas čítania 0:29

V Ekvádore miešajú kokaín do cementu. Zničili tak už 100 ton drogy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Krajine sa už podarilo týmto spôsobom zničiť niekoľko desiatok ton drogy.

Ekvádorské úrady nariadili miešať nájdený kokaín do cementu s niekoľkými chemickými zlúčeninami, aby tým zabránili opätovnému použitiu. Miešanie drogy s cementom začali používať už minulý rok a podarilo sa im tak zničiť približne 100 ton kokaínového prášku. 

Portál Europa press informuje, že týmto spôsobom je možné zničiť zhruba 1,5 tony drog za hodinu, zatiaľ čo pri pálení je to iba 70 kilogramov.

O novej metóde informoval tajomník ekvádorského ministerstva vnútra Edmundo Mera spolu s mimovládnou organizáciou InSight Crime, ktorá bojuje proti organizovanému zločinu v Latinskej Amerike. 

Expert z úradu OSN tvrdí, že Ekvádor sa stal prvou krajinou, ktorá ničí také veľké množstvo kokaínu práve primiešavaním do betónu. Minulý rok ekvádorské úrady ako tranzitná krajina pre obchod s drogami zhabali takmer 200 ton kokaínu.

Domov
Zdieľať
Diskusia