Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. januára 2023, 19:23
Čas čítania 0:38

V USA zomrela najstaršia žijúca osoba: 115-ročná Bessie zažila Titanic, obe svetové vojny či španielsku chrípku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Narodila sa v roku 1907 a bola učiteľkou v jednotriednej škole.

Žena z amerického štátu Iowa, ktorá bola údajne najstaršou žijúcou osobou v Spojených štátoch, zomrela vo veku 115 rokov. Správu priniesla vo štvrtok tlačová agentúra AP.

Bessie Laurena Hendricksová z mesta Lake City zomrela v utorok 3. januára v opatrovateľskom domove Shady Oaks Care Center, informoval mestský pohrebný ústav. Zosnulá bude mať pohreb v sobotu.

Vo veku 115 rokov zomrela najstaršia Američanka Bessie Lauren Hendricks.
Vo veku 115 rokov zomrela najstaršia Američanka Bessie Lauren Hendricks. Zdroj: TASR/AP


Hendricksová oslávila 115. narodeniny v opatrovateľskom domove 7. novembra a vlani ju Gerontologická výskumná skupina so sídlom v Los Angeles zaregistrovala ako najstaršiu žijúcu osobu v USA.


Narodila sa v roku 1907 v okrese Calhoun v Iowe. Počas Hendricksovej života sa potopil Titanic, vypukla prvá a druhá svetová vojna aj veľká hospodárska kríza a svet zasiahli pandémie španielskej chrípky a ochorenia COVID-19. Bola učiteľkou v jednotriednej škole a matkou piatich detí, ako sa uvádza v matrike hlavného mesta Iowy Des Moines. Prežili ju tri z jej detí.


Gerontologická výskumná skupina oznámila, že po Hendricksovej úmrtí sa najstaršou žijúcou osobou v USA stáva 114-ročná Edie Ceccarelliová z Kalifornie.

Vo veku 115 rokov zomrela najstaršia Američanka Bessie Lauren Hendricks.
Vo veku 115 rokov zomrela najstaršia Američanka Bessie Lauren Hendricks. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia