Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
2. januára 2023 o 11:35
Čas čítania 0:42

Internetom koluje fotka údajného vraha z Michaloviec. Je to hoax, upozorňuje polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fotografiu zdieľal profil, ktorý už v minulosti šíril poplašné správy.

V Michalovciach na Nový rok našli telo mŕtvej ženy. Na sociálnych sieťach aktuálne koluje fotografia údajného vraha, ktorá však podľa polície upriamuje pozornosť na nevinnú osobu.

„Tak tu je ten hajzel, ktorý zabil tú mladú ženu v Michalovciach. Tu počujete, ako žena kričala o pomoc. Verím, že príde raz spravodlivosť: oko za oko, zub za zub!!!“ napísal účet s názvom Anka Zkuchyne, ktorého status následne zdieľal používateľ Ivan Počatko.

31. decembra 2022 o 20:26 Čas čítania 0:37 Toto je víťaz ankety Hoax roka 2022. Američania podľa konšpirátora obsadili Záhorie Toto je víťaz ankety Hoax roka 2022. Američania podľa konšpirátora obsadili Záhorie

„Táto dezinformácia zároveň zverejnenú osobu vystavuje nebezpečenstvu v podobe fyzického násilia – vyhrážkami sa to v diskusnej časti len tak hemží,“ upozorňuje polícia. 

Informáciou o krivom obvinení už disponujú policajti z Prešovského kraja, v ktorého územnej právomoci sa dlhodobo nachádzala osoba stojaca za profilom šíriacim hoax. Podľa polície pritom nejde o žiadnu novú tvár.

„Profil ‚Anka Zkuchyne‘ pravidelne zverejňuje dezinformácie a viackrát sme naň upozorňovali. Primárnym motívom tohto účtu je ekonomický zisk. Prevádzkovateľ účtu vie, že klamstvami dokáže osloviť časť populácie, ktorá je ochotná veriť čomukoľvek. Zároveň v niektorých statusoch žiada o finančné príspevky priamo či nepriamo, a to s ohľadom na svoju zlú sociálnu situáciu,“ uviedla polícia.

hoax
Zdroj: facebook.com/policiaslovakia
Domov
Zdieľať
Diskusia