Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
31. decembra 2022, 20:26
Čas čítania 0:37

Toto je víťaz ankety Hoax roka 2022. Američania podľa konšpirátora obsadili Záhorie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O víťazovi rozhodli fanúšikovia stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Polícia prostredníctvom svojej stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR nechala ľudí hlasovať o najväčšom hoaxe roka 2022. Víťazom sa nakoniec stala konšpirácia o tom, že americkí vojaci údajne obsadili Záhorie.

Informáciu zdieľal v januári tohto roku používateľ s menom „Ing Kord“, ktorý je dodnes aktívny. Podľa tvrdenia tohto účtu sa v januári presúvali cez Záhorie americkí vojaci s cieľom obsadiť toto územie, čo bola, samozrejme, lož.

„CERSTVA INFORMACIA ZO ZAHORIA!! prave teraz na Zahori 2 km od Ciech, 10 km od Rakuska pri kazdom 3 dome su americki vojaci, samopaly, tanky sa tam presuvaju po uliciach. ZDIELAJTE!!“ napísal na Facebook účet konšpirátora.

Polícia k statusu uviedla, že jednu príbuznú fanúšika policajnej stránky tento hoax vystrašil natoľko, že plánovala odcestovať zo Slovenska. Účet Ing Kord okrem iného propaguje politickú stranu ĽSNS a šíri konšpirácie týkajúce sa pandémie ochorenia covid-19 či vakcinácie.

Hoax roka je anketou Policajného zboru, ktorej cieľom je populárno-náučnou formou pripomenúť verejnosti najväčšie hoaxy končiaceho sa roka.

Hoax
Zdroj: Hoaxy a podvody - Polícia SR
Domov
Zdieľať
Diskusia