Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. januára 2023, 8:28
Čas čítania 0:37

Ozbrojenci zaútočili na väznicu v Mexiku. Zomrelo 14 ľudí a utieklo 24 trestancov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vo väzení je umiestnených viacero členov drogových gangov.

Štrnásť ľudí zahynulo a ďalších 13 utrpelo zranenia v nedeľu pri útoku ozbrojencov na väznicu v meste Ciudad Juárez na severe Mexika. Zo zariadenia sa podarilo ujsť 24 väzňom, oznámila prokuratúra mexického štátu Chihuahua.

Ozbrojenci zaútočili na väzenie na obrnených vozidlách približne o 7.00 h miestneho času (15.00 h nášho času), uviedla prokuratúra. Dodala, že medzi obeťami je desať väzenských dozorcov a príslušníkov ochranky.

29. novembra 2021, 9:42 Čas čítania 8:02 Narkobarón El Chapo sa skryl za dieťa, aby ho nezastrelili. 13-ročné znásilnené dievčatá nazýval „vitamínmi“ Narkobarón El Chapo sa skryl za dieťa, aby ho nezastrelili. 13-ročné znásilnené dievčatá nazýval „vitamínmi“

Tesne pred útokom strieľali ozbrojenci na neďalekom bulvári po príslušníkoch mestskej polície. Štyroch mužov sa polícii následne podarilo dolapiť a zadržať, spresnila prokuratúra. Neskôr zaútočili muži na terénnom vozidle značky Hummer na ochranku pred väzením.

Prokuratúra tiež uviedla, že útok ozbrojencov vyvolal násilnosti medzi väzňami a dozorcami. V tomto zariadení sú väznení členovia rôznych drogových kartelov a zločineckých skupín, spresnila. Nešpecifikovala však, ako sa 24 väzňom podarilo zo zariadenia ujsť.

Mesto Ciudad Juárez bolo roky dejiskom bojov medzi konkurenčnými drogovými kartelmi Sinaloa a Juárez. Násilné strety si tam v uplynulom desaťročí vyžiadali tisícky obetí.

Domov
Zdieľať
Diskusia