Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
31. decembra 2022, 7:44
Čas čítania 0:46

Talianske divadlo zrušilo predstavenia ruského tanečníka Sergeja Polunina, ktorý má tri tetovania Vladimira Putina

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Talianske divadlo zrušilo predstavenia ruského tanečníka Sergeja Polunina, ktorý má tri tetovania Vladimira Putina
Zdroj: Getty Images/Darren Gerrish

Mal vystúpiť 28. až 29. januára v milánskom divadle Arcimboldi.

Talianske divadlo v piatok zrušilo predstavenia významného ruského baletného tanečníka Sergeja Polunina, ktorý má dokopy tri tetovania ruského prezidenta Vladimira Putina, v reakcii na online protesty proti jeho vystúpeniam. Informuje o tom U. S. News.

Divadlo uviedlo na webovej stránke, že rozhodnutie zrušiť plánované predstavenia Polunina v dňoch 28. až 29. januára v milánskom divadle Arcimboldi prišlo v dôsledku antikampane voči tanečníkovi na internete a sociálnych médiách. Polunin mal v Miláne vystúpiť už v roku 2019, no vystúpenie bolo opakovane odložené z dôvodu pandémie covidu.

Ako ďalej píše spravodajský portál, Polunin v septembri vystupoval počas turné v Uzbekistane, kde tancoval vo vojenskej uniforme na počesť padlých ruských vojakov, čím si vyslúžil pokarhanie od uzbeckých úradov, ktoré povedali, že sa odchýlil od dohodnutého programu.
 

Talianske divadlo na margo zrušenia januárových predstavení uviedlo, že zrušenie bolo aktom politickej a morálnej zodpovednosti vzhľadom na „klímu napätia a hrozieb“. Rovnako divadlo pripomenulo, že jasne odsudzuje prebiehajúcu vojnu na Ukrajine, ktorú začalo Rusko tvrdou inváziou 24. februára tohto roku.

Polunin sa paradoxne narodil na Ukrajine, kde študoval balet. Od 13 rokov žil v Británii a v 19 rokoch sa stal najmladším sólistom Kráľovského baletu v Londýne. Ruské občianstvo získal v roku 2018. 

Sergej Polunin.
Sergej Polunin. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia