Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Baňovič Morongová
29. decembra 2022, 22:31
Čas čítania 0:37

Zomrela módna návrhárka Vivienne Westwood

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Módna návrhárka zomrela vo veku 81 rokov.

Vo veku 81 rokov vo štvrtok zomrela britská módna návrhárka Vivienne Westwood. Britská módna dizajnérka odišla pokojne, obklopená rodinou vo svojom dome v londýnskom Claphame. Informácia o jej smrti sa objavila na Instagrame značky. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

„Vivienne pokračovala vo veciach, ktoré milovala. Až do posledného momentu navrhovala, tvorila umenie, písala knihu a menila svet k lepšiemu. Viedla úžasný život. Jej inovácie, jej vplyv bol enormný a bude pokračovať aj do budúcnosti,“ píše sa vo vyhlásení.

Značku Vivienne Westwood posledné roky kreatívne viedol jej manžel Andreas Kronthaler. Pre Guardian uviedol, že bude naďalej pokračovať v práci s Vivienne vo svojom srdci.

„Pracovali sme až do posledného konca a zanechala mi mnoho nápadov a podnetov, na ktorých môžem stavať. Ďakujem ti, drahá,“ dodáva Kronthaler.

Vivienne Westwood
Vivienne Westwood. Zdroj: Gettyimages/David M. Benett/Contributor

Westwood navždy zmenila svet módy, keď v 70. rokoch predstavila kolekciu inšpirovanú punkom. Roztrhané tričká, denim a asymetrické strihy ostro kontrastovali s vtedajšou ponukou prevažne elegantnej módy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia