Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
29. decembra 2022, 9:41
Čas čítania 0:50

Rusko opäť masívne útočí na Ukrajinu. Odpálilo 120 rakiet, zasiahli aj Ľvov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Sirény leteckého poplachu zneli po celej Ukrajine.

Rusko opäť masívne útočí na Ukrajinu. Poradca prezidenta Mychajlo Podoľak uviedol, že Rusi odpálili vyše 120 rakiet na obyvateľov a infraštruktúru, píše BBC. Sirény leteckého poplachu zneli po celej Ukrajine.

Najmenej dva výbuchy bolo počuť v Kyjeve. Zatiaľ nie je jasné, či ich spôsobili raketové útoky alebo protivzdušná obrana. Rozsiahle útoky postihli aj mesto Ľvov, o čom informoval starosta mesta Andrij Sadovyj. Podľa jeho vyjadrenia na Twitteri mesto zasiahlo 5 rakiet, ďalšie informácie naďalej zisťujú.

Rusko útočí aj neďaleko hraníc Poľska a Slovenska

Ľvov sa nachádza neďaleko poľských hraníc a pred bojmi doň ušlo mnoho civilistov, ktorí odtiaľ často pokračujú v ceste do Poľska. Starosta Ľvova uviedol, že až 90 % mesta je aktuálne bez elektriny. Výpadky elektriny a vody hrozia aj v hlavnom meste, varoval starosta Kyjeva Kličko.
 
Výpadky elektriny hlásili aj v Odese a Dnepropetrovsku. „Zavádzajú sa pre hrozbu raketových útokov, aby sa predišlo značným škodám, ak sa nepriateľovi podarí zasiahnuť energetické zariadenia,“ spresnil dodávateľ energie DTEK.


Explózie bolo podľa miestnych médií počuť v Kyjeve i v mestách Žytomyr a Odesa. Rusko podľa Ukrajiny útočí z rôznych smerov vzdušnými aj námornými riadenými strelami. Podľa ukrajinského letectva bolo použitých aj niekoľko bezpilotných lietadiel Kamikaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia