Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. decembra 2022, 14:20
Čas čítania 0:37

Zdravie bývalého pápeža Benedikta XVI. sa zhoršilo. František prosí ľudí o modlitby

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Benedikt XVI. ako prvý pápež po šiestich storočiach v roku 2013 dobrovoľne odstúpil z funkcie.

Vatikán v stredu potvrdil, že zdravotný stav emeritného pápeža Benedikta XVI. sa v posledných hodinách zhoršil a navštívil ho aj pápež František. 


„Môžem potvrdiť, že v posledných hodinách došlo k zhoršeniu zdravotného stavu v dôsledku pokročilého veku,“ uviedol hovorca Vatikánu Matteo Bruni. Dodal, že stav 95-ročného Benedikta XVI. je pod kontrolou a má neustálu lekársku starostlivosť.


Pápež František v stredu oznámil, že jeho predchodca je „veľmi chorý“, a vyzval veriacich, aby sa zaňho modlili. „Chcel by som vás všetkých požiadať, aby ste sa osobitne pomodlili za emeritného pápeža Benedikta. Aby ste naňho pamätali, pretože je veľmi chorý, a prosili Pána, aby ho utešil a podporil,“ povedal František na generálnej audiencii vo Vatikáne.

pápež František, pápež Benedikt
Zdroj: Foto TASR/AP

Františkov predchodca Benedikt XVI. ako prvý pápež po šiestich storočiach v roku 2013 dobrovoľne odstúpil z funkcie. Vtedy 85-ročný Benedikt svoju abdikáciu odôvodnil pokročilým vekom a tým, že už nemá dostatok síl na ďalšie vykonávanie povinností najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi. Teraz žije v ústraní vo Vatikáne.

Domov
Zdieľať
Diskusia