Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. decembra 2022, 8:51
Čas čítania 0:50

Rusi pri ostreľovaní zasiahli pôrodnicu v meste Cherson. V čase útoku sa v zariadení nachádzalo 5 žien

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na celom území Ukrajiny naďalej pretrváva hrozba leteckých a raketových úderov na objekty kritickej infraštruktúry.

Pri ostreľovaní ruskou armádou dostala v utorok zásah aj pôrodnica v juhoukrajinskom meste Cherson. V čase útoku sa v nej nachádzalo päť žien po pôrode. Nikto však nebol zranený. Podľa americkej spravodajskej televízie CNN o tom informoval námestník šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko.


Vo svojom videostatuse na platforme Telegram Tymošenko vyhlásil, že ruská armáda ostreľovala objekt, kde sa „dnes narodili dve deti. Pred útokom lekári ukončili cisársky rez. V zariadení je päť žien, ktoré sú krátko po pôrode. Ako zázrakom nebol nikto zranený.“


Generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny medzičasom prostredníctvom siete Facebook uviedol, že došlo k poškodeniu civilnej infraštruktúry v osade Antonivka v Chersonskej oblasti i v samotnom meste Cherson a taktiež k zraneniam v radoch civilného obyvateľstva.


Medzitým na celom území Ukrajiny naďalej pretrváva hrozba leteckých a raketových úderov na objekty kritickej infraštruktúry, upozornil vo svojej večernej správe generálny štáb. Dodal, že ruská armáda napriek výrazným stratám nezastavuje útočné operácie v smere na mestá Bachmut a Avdijivka a snaží sa zlepšiť si taktickú pozíciu v oblasti mesta Lyman.


V Luhanskej oblasti badať nárast prípadov, keď ruskí vojaci po ťažkých stratách opúšťajú bojové pozície. S cieľom udržať kontrolu nad situáciou na frontovej línii zvýšilo ruské vojenské vedenie počet hliadok, ktorých úlohou je zadržať a vrátiť dezertérov k svojim jednotkám.

Domov
Zdieľať
Diskusia